Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
America
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Vores historie

Siden vores start i 1986 har vækst og innovation altid været kernen i Atos Medical. Atos har i tæt samarbejde med læger og sundhedspersonale, førende institutioner og vores slutbrugere udviklet laryngektomiområdet til den standard, vi har i dag. Vi ønsker med vores designløsninger og teknologier at give en stemme til de mennesker, som trækker vejret gennem et stoma.

1986 Atos Medical blev grundlagt i Sydsverige af brødrene Gert og Jan-Ove Persson. I dag har vi stadig vores research- og udviklingscenter i verdensklasse og vores state-of-the-art renrum og fabrik i Hörby, Sverige.  

 

1987 I 1987 begyndte Atos Medical et samarbejde med professor Frans Hilgers og hans kolleger på det Nederlandske Cancerinstitut. Ved brug af den medicinske ekspertise fra det Nederlandske Cancerinstitut og Atos Medicals formåen inden for silikonestøbning i den medicinske teknologiindustri begyndte udviklingen af en indlagt stemmeprotese med lav luftmodstand, som skulle gøre det lettere for patienten at tale.  

 

1990 Den første Provox® stemmeprotese blev lanceret og var med det samme en succes. Allerede i det første år blev den anvendt ud over hele Europa.  

 

1995 Den første Provox HME blev lanceret, sammen med en lang række Provox plastre.  

 

1996 I 1996 begyndte vi vores internationale udvidelse ved at åbne vores første datterselskab i Storbritannien.  

 

1997 2. generation af vores Provox stemmeproteser, Provox®2, blev lanceret. Dette blev i løbet af de næste år efterfulgt af 3. generations stemmeproteser, samt flere specialiserede Provox stemmeproteser.  

 

2000 Udvidelsen fortsatte med åbningen af et datterselskab i USA, efterfulgt af et datterselskab i Tyskland i 2002.  

 

2003 Vi lancerede Provox ActiValve specielt til vores patienter med tidlig lækage, vores mest avancerede stemmeprotese nogensinde, med magneter, som forebygger utilsigtet åbning.  

 

2004 I 2004 og 2005 fortsatte udvidelsen hurtigere end nogensinde med åbningen af datterselskaber i Holland, Spanien, Schweiz og Belgien. Efterfulgt af datterselskaber i Portugal i 2008 og i Frankrig i 2010.  

 

2010 Vi lancerede vores 2. generations Provox HME’er: Provox XtraFlow og Provox XtraMoist HME’erne.  HME’erne havde fremragende karakteristika, hvad angår fugtning og luftstrømning, og satte den nye standard for industrien.  

 

2011 For at kunne følge med og accelerere Atos vækstorienterede strategi, overtog EQT Atos Medical fra Nordic Capital.  

 

2012 For at kunne imødekomme efterspørgslen udvider vi vores R&D-afdeling og fabrik i Hörby, som nu huser støbning, samling, værksted, kvalitetskontrol, emballering, lager og over 150 af vores ansatte.  

 

2013 Vi udvider igen internationalt, denne gang uden for Europa med åbningen af datterselskaber i Japan og Brasilien i 2013, og i Sydeuropa med et datterselskab i Italien, og vi åbner kontorer i flere lande i Norden.  

 

2014 Fast besluttede på at give flere mennesker frihed til at tale håndfrit lancerer vi Provox FreeHands FlexiVoice, som kan bruges med vores mest avancerede plaster Provox StabiliBase.  

 

2015 For at være tættere på vores kunder og markeder, åbner Atos nyt hovedkontor i Malmö. Vores R&D-center og fabrik ligger stadig i Hörby.  

 

Idag Vi har mere end 25 års erfaring med laryngektomipleje, datterselskaber i 14 lande og over 450 Atos-medarbejder på verdensplan. Atos Medical ejes af EQT, den førende private kapitalfond i Nordeuropa, sammen med Atos’ bestyrelsesmedlemmer og ledelse.