Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Hungarian
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Vores historie

Siden vores start i 1986 har vækst og innovation altid været kernen i Atos Medical. Atos har i tæt samarbejde med læger og sundhedspersonale, førende institutioner og vores slutbrugere udviklet laryngektomiområdet til den standard, vi har i dag. Vi ønsker med vores designløsninger og teknologier at give en stemme til de mennesker, som trækker vejret gennem et stoma.

1986 – Atos Medical blev grundlagt i Sydsverige af brødrene Gert og Jan-Ove Persson. I dag har vi stadig vores research- og udviklingscenter i verdensklasse og vores state-of-the-art renrum og fabrik i Hörby, Sverige.

 

1987 – I 1987 begyndte Atos Medical et samarbejde med professor Frans Hilgers og hans kolleger på det Nederlandske Cancerinstitut. Ved brug af den medicinske ekspertise fra det Nederlandske Cancerinstitut og Atos Medicals formåen inden for silikonestøbning i den medicinske teknologiindustri begyndte udviklingen af en indlagt stemmeprotese med lav luftmodstand, som skulle gøre det lettere for patienten at tale.

 

1990 – Den første Provox® stemmeprotese blev lanceret og var med det samme en succes. Allerede i det første år blev den anvendt ud over hele Europa.

 

1995 – Den første Provox HME blev lanceret, sammen med en lang række Provox plastre.

 

1996 – I 1996 begyndte vi vores internationale udvidelse ved at åbne vores første datterselskab i Storbritannien.

 

1997 – 2. generation af vores Provox stemmeproteser, Provox®2, blev lanceret. Dette blev i løbet af de næste år efterfulgt af 3. generations stemmeproteser, samt flere specialiserede Provox stemmeproteser.

 

2000 – Udvidelsen fortsatte med åbningen af et datterselskab i USA, efterfulgt af et datterselskab i Tyskland i 2002.

 

2003 – Vi lancerede Provox ActiValve specielt til vores patienter med tidlig lækage, vores mest avancerede stemmeprotese nogensinde, med magneter, som forebygger utilsigtet åbning.

 

2004 – I 2004 og 2005 fortsatte udvidelsen hurtigere end nogensinde med åbningen af datterselskaber i Holland, Spanien, Schweiz og Belgien. Efterfulgt af datterselskaber i Portugal i 2008 og i Frankrig i 2010.

 

2010 – Vi lancerede vores 2. generations Provox HME’er: Provox XtraFlow og Provox XtraMoist HME’erne.  HME’erne havde fremragende karakteristika, hvad angår fugtning og luftstrømning, og satte den nye standard for industrien.

 

2011 – For at kunne følge med og accelerere Atos vækstorienterede strategi, overtog EQT Atos Medical fra Nordic Capital.

 

2012 – For at kunne imødekomme efterspørgslen udvider vi vores R&D-afdeling og fabrik i Hörby, som nu huser støbning, samling, værksted, kvalitetskontrol, emballering, lager og over 150 af vores ansatte.

 

2013 – Vi udvider igen internationalt, denne gang uden for Europa med åbningen af datterselskaber i Japan og Brasilien i 2013, og i Sydeuropa med et datterselskab i Italien, og vi åbner kontorer i flere lande i Norden.

 

2014 – Fast besluttede på at give flere mennesker frihed til at tale håndfrit lancerer vi Provox FreeHands FlexiVoice, som kan bruges med vores mest avancerede plaster Provox StabiliBase.

 

2015 – For at være tættere på vores kunder og markeder, åbner Atos nyt hovedkontor i Malmö. Vores R&D-center og fabrik ligger stadig i Hörby.

 

2016 – Introducerede vi Provox® Velkommen Hjem. En taske som patienten får udleveret ved hjemsendelse fra hospitalet. Tasken indeholder prøveprodukter og relevant information på en intuitiv, og trinvis måde. 

 

2017 – Lancerede vi Provox® Luna®, en løsning til natten der hjælper til en behagelig søvn, ved at lindre huden og forbedre lungerne. Bløde materialer sikrer en komfortabel nattesøvn.2017 var også året, hvor vi begyndte at tilbyde informationsmøder, hjemmebesøg, serviceopkald og direkte levering i alle vores markeder. 

 

2018 – Afsluttede vi overtagelsen af Heimomed, en yderligere styrkelse af vores lederposition på det tyske marked. 

 

2019 – Kom vores nuværende administrerende direktør, Britt Meelby Jensen til Atos Medical, og der blev oprettet et nyt globalt lederteam. 

 

I dag - Har vi mere end 30 års erfaring med hjælpemidler til laryngektomeret. Datterselskaber i 22 lande og over 750 medarbejder på verdensplan. I dag ejes Atos Medical af PAI.