• Kontakt os
  • Søg
  • Søg
  • Kontakt os
Søg
Livet med laryngektomi

Som strubeløs (total laryngektomi) trækker du ikke længere vejret gennem din næse og mund, men gennem dit stoma (som betyder åbning). En laryngektomi er ensbetydende med ændringer, men alligevel det er muligt, at have et godt liv. Lyt til Roys, Tores og Walters stemmer og hør deres historier.

Roys stemme

Hør Roys historie om hvordan Provox FreeHands FlexiVoice giver ham mulighed for at lave mad, køre bil og tale samtidigt.

Tores stemme

Hør Tore fortælle om hvordan Provox stemmeproteser og Provox FreeHands FlexiVoice hælper ham til at leve et aktivt liv.

Det startede med en lille knude på halsen, som Tore og hans læger mente var harmløs. Men efter flere undersøgelser viste det sig, at en total laryngektomi var nødvendig. Tore blev opereret ugen efter.

Da Tore kom hjem, lærte han hurtigt at tale igen og var i stand til at vende tilbage til det arbejde, han var så glad for. Han fortsatte med at arbejde yderligere 16 år, inden han gik på pension.

En af de ting, som Tore gjorde fra første dag, var at være åben om, at han havde fået foretaget en total laryngektomi. Han syntes, at denne åbenhed gjorde det lettere at møde nye mennesker og leve et aktivt liv igen.

Når Tore ser tilbage på sit liv som strubeløs (laryngektomeret) nu på 20. år, kan han ikke se de store forskelle på sit liv før og efter operationen. Han måtte holde op med at sejle på grund af stomaet, men derudover har han kunne fortsætte med at gøre de ting, han holder af – dvs. spille golf, være sammen med venner og familie og rejse. Der kan faktisk gå flere dage, hvor han ikke tænker over, at han er laryngektomeret.

Walters stemme

Mød Walter og hør hvordan Provox XtraHME hjælper ham med at leve et aktivt liv efter en total laryngektomi.

Vil du vide mere om de produkter, som Tore, Roy og Walter bruger?