Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Trakeostomi

Efter en trakeostomi har du et hul i halsen ind til luftrøret. Der fæstnes en trakeostomitube i hullet. Den måde du trækker vejret og taler på er blevet ændret.

Når du trækker vejret gennem et trakeostoma, betyder det at du indånder tør, kold og ufiltreret luft. Det vil irritere slimhinden i dine lunger, og du vil derfor se øget slimproduktion og hoste. Ved at bruge en HME (varme- og fugtveksler), vil du tilnærmelsesvis kunne kompensere for næsens og mundens funktioner. Provox XtraFlow, Provox XtraMoist og TrachPhone vil varme, fugte og filtrere den indåndede luft, og dermed mindske slimproduktion og hoste.

Det vil være muligt at tale ved at holde for trakeostomituben (fingerokklusion), så længe der er plads nok mellem luftrøret og tuben. Ved at holde for tuben under udånding, vil luften strømme ud gennem din næse og mund. Luften fra dine lunger passerer op forbi stemmelæberne, hvilket muliggør tale. Du kan holde for tuben med en finger eller med en HME. TrachPhone er en HME med et låg med en fjeder, som nemt kan lukkes af med en finger.

Hvis du vil tale uden brug af dine hænder, kan du bruge en taleventil til at lukke trakeostomituben af under udånding. Freevent DualCare kombinerer en taleventil med en HME. Ved at dreje låget på taleventilen, kan du let skifte mellem taletilstand og HME-tilstand og tilbage igen. På den måde kan du tale uden at skulle gå på kompromis med din lungesundhed.

Rinks stemme

Rink, fra Holland, fik en trakeotomi og bruger nu Freevent DualCare, som er en kombination af en taleventil og en HME. Han taler om den rolle Freevent spiller i hans dagligdag – i forhold til familie, arbejde og sport.

Vil du vide mere om DualCale?

Sylvias stemme

Sylvia er 45 år og bor i Holland. Sylvia er sportsmenneske og glad for at køre på sin racercykel. I vintermånederne er hun en aktiv skøjteløber. Hun har et trakeostoma på 3. år. Nedenfor fortæller Sylvia om sine erfaring med Freevent DualCare.

”Det er vel et år siden, at jeg hørte om Freevent DualCare. Hvis jeg skal beskrive Freevent DualCare i ét ord, vil det være ‘frihed’. Det er den frihed, som denne innovative taleventil giver mig. Efter min trakeotomi, var det at tale ikke længere noget, der gav sig selv. Med Freevent DualCare er det blevet meget bedre.

Fordelen ved DualCare er, at du ikke behøver at lægge en finger over HME-kassetten. Dette sparer energi, og det er dejligt at have dine hænder fri til andre ting. Mine omgivelser siger, at min stemme lyder bedre med Freevent DualCare, end den gjorde med en Provox HME. Freevent DualCare lukker stomaet godt af, når den er i taletilstand. Når jeg ikke taler, er det en fordel at jeg kan skifte DualCare til HME-tilstand. Det var ikke muligt med min sølvtaleventil. Sølvtaleventilen stak langt ud, og du kunne høre ventilen, når du talte. Jeg har DualCare på hele dagen uden at blive træt, og den irriterende lyd hører også fortiden til. Jeg bruger 1 til 2 HME-kassetter pr. dag, og de er nemme at skifte. Min konklusion: Jeg vil helt klart blive ved med at bruge DualCare”.

Har du behov for hjælp?