Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
America
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Plastre og tuber

Plastre og tuber gør det muligt at sætte en HME fast foran stomaet. Det er afgørende for at sikre at dine lunger er sunde og fungerer bedst muligt.

Hvad skal du vælge?

Et plaster er den mest almindelige og komfortable måde at sætte en HME fast foran stomaet. Du skal blot placere plasteret på halsen ved at følge instruktionerne nøje. Når plastret er på plads, kan HME’en sættes fast på ringen.

Det kan være, at din læge anbefaler, at du bruger en Provox LaryTube eller en LaryButton. I de tilfælde, skal du ikke bruge et plaster før du har talt med din læge omkring dette.

Forskellige plastre til forskellige situationer

 

Der er forskellige plastre. Når du skal vælge plaster afhænger det af, hvordan din hverdag ser ud, dit stoma og hvordan din hud på halsen har det.

 

Det bedste plaster, når du er aktiv

Brug Provox StabiliBase til de aktive dage. Det er et stærkt og stabilt plaster, der holder godt styr på HME’en. Hvis du taler meget, er Provox StabiliBase også det bedste alternativ. Det håndterer nemlig trykket mod plasteret godt, når du taler. Sidst men ikke mindst er det godt til når du skal tale håndfrit.

 

Det bedste plaster til mindre aktive dage

Provox FlexiDerm er et blødt og fleksibelt plaster, som også kan tilpasses dit stoma uden at klæbeevnen minimeres.

 

Det bedste plaster, hvis din hud er følsom

Provox OptiDerm klæber mindre i forhold til de andre plastre. Samtidig er det lavet af et materiale, der er passer bedre på huden. Det er også det naturlige valg umiddelbart efter din operation eller strålebehandling – især hvis du har følsom hud, der let bliver irriteret.

Har du brug for hjælp til at finde det bedste plaster til dig?

Ring mig op

Brug Provox Luna når du skal sove

 

Provox Luna er både blød og fleksibel på huden. Derudover er ringen, hvor HME’en sidder fast i mindre, som er med til at give dig en bedre nats søvn. Provox Luna er lavet af hydrogel, som har en afkølende og afslappende effekt på din hud. Det kan være med til at din hud føles mindre irriteret, som igen er en hjælp, når det kommer til at bruge dit plaster om dagen.

Prøv Luna gratis

Send mig en vareprøve

Få dit plaster til at sidde godt fast

 

Der skal ikke meget til, før huden omkring dit stoma bliver irriteret. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på, når du skifter dit plaster. Det kan også være, at du en gang i mellem kæmper med at få dit plaster til at sidde ordentlig fast. For at hjælpe både med irritationen og at få plasteret til at sidde ordentligt fast, har vi udviklet et simpelt værktøj, som hjælper dig igennem at FJERNE – RENGØRE – FORBEREDE – PÅFØRE plasteret.

Vores ‘Skift mit plaster- vejledning’ viser dig, hvordan du med succes kan skifte plaster morgen og aften. Rutinerne beskrives trin for trin.

Du kan læse mere om det herunder.

Skift af plaster

Det er vigtigt at passe på huden omkring dit stoma. Hvis du gør det, minimerer du risikoen for at din hud bliver irriteret. Dit plaster vil desuden sidde på i længere tid.

 

Pas på huden:

  • Inden du tager dit plaster af, skal du bruge Provox Adhesive Remover. Brug det ovenpå plastret i første omgang – og brug dernæst servietten under plastreret, så limen slipper sit tag i huden.
  • Når plasteret er taget af, så sørg for at rengøre huden omkring stomaet med vand og eventuel mild sæbe. Du kan også bruge Provox Cleaning Towel.
  • Om natten bør du bruge Provox Luna, som kan forbedre kvaliteten af din søvn.
  • Om morgenen, når du skal tage Provox Luna af, skal du bare bruge vand. Husk at lade huden tørre.
  • Hvis du har følsom hud, så bør du bruge Provox Skin Barrier inden du sætter dit plaster på om morgenen. Husk at lade huden tørre HELT efter du har påført Provox Skin Barrier.

Larytube og LaryButton til mennesker med laryngektomi

I nogle tilfælde vil din læge anbefale, at du bruger Provox LaryTube eller LaryButton.

Provox LaryTube bruges til at sætte din HME fast foran dit stoma – ligesom plasteret. Samtidig sørger den for, at dit stoma ikke skrumper. Den kan bruges i stedet for et plaster umiddelbart efter operationen, under strålebehandling, hvor det ikke kan lade sig gøre at bruge et plaster eller når din hud er irriteret. Provox LaryTube sættes fast ved hjælp af Provox LaryClips eller Provox TubeHolder.

Provox LaryButton bruges også til at holde fast på HME’en foran stomaet. Den kan ofte sidde fast af sig selv. Andre gange skal du bruge Provox LaryClips eller Provox TubeHolder til at sætte den fast.

Størrelsen og udformningen af dit stoma vil afgøre, om du kan bruge en LaryButton.