Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Plastre og tuber

Plastre og tuber gør det muligt at sætte en HME fast foran stomaet. Anvendelse af HME døgnet rundt er afgørende for en god helbredsmæssig tilstand i lungerne efter total laryngektomi.

Plaster eller tube?

Langt de fleste laryngektomerede anvender stoma-plaster. Det er en enkelt og komfortabel metode til at fastgøre HME’en og sikre en lufttæt forsegling omkring stomaet. Følg instruktionerne for skift af plaster, så huden belastes mindst muligt. Når plasteret er på plads foran stomaet, kan HME’en let klikkes fast i ringen/koblingen.

Det kan være nødvendigt for nogle laryngektomerede at anvende Provox LaryTube eller  LaryButton for at opretholde stomaet i en passende størrelse. Det vil være en lægelig vurdering i hvert enkelt tilfælde. Det er let at klikke en HME fast i Provox LaryTube eller LaryButton.

Forskellige plastre til forskellige situationer

 

Provox tilbyder forskellige typer plastre, der passer til forskellige situationer. Plastrene er tilgængelige i forskellige materialer, størrelser og udformninger, der dækker langt de flestes behov.

 

Det bedste plaster til en aktiv hverdag

Provox StabiliBase er velegnet til aktive dage. Det er et stærkt og stabilt plaster, der har en rigtig god klæbeevne. Provox StabiliBase er særligt velegnet til dybe stomaer. Den specielle udformning på plasteret gør, at trykket mod plasteret fordeles jævnt, når der tales. Provox StabiliBase er det mest velegnede plaster til håndfri tale.

Provox FlexiDerm er et blødt og fleksibelt plaster med rigtig god klæbeevne. Provox er velegnet til flade stomaer.

 

Det bedste plaster til mindre aktive dage eller hvis huden er følsom

Provox OptiDerm er fremstillet af et hudvenligt materiale. Klæbeevnen er moderat og derfor velegnet til dage, hvor der ikke er det store behov for at tale og være aktiv. Provox OptiDerm kan anvendes umiddelbart efter operation og strålebehandling, selvom huden virker irriteret.

Har du brug for hjælp til at finde det mest velegnede plaster til dig?

Ring mig op

Anvend Provox Luna om natten

Provox Luna er er fremstillet af bløde og fleksible materialer. Det særlige materiale, hydrogel, har en kølende og beroligende effekt på huden. Det giver huden en pause og mulighed for at komme sig, mens man sover.

Provox Luna gør det muligt at anvende HME på de tidspunkter, hvor man vil give huden en pause. Det er videnskabeligt bevist, at anvendelse af HME døgnet rundt forbedrer den helbredsmæssige tilstand i lungerne.

 

 

Prøv Luna gratis

Send mig en vareprøve

Hjælp til skift af plaster

Der skal ikke meget til, før huden omkring stomaet kan blive irriteret. Det er derfor vigtigt at være forsigtig, når der skiftes plaster. Fra tid til anden kan det være vanskeligt at få plasteret til at klæbe tilfredsstillende på huden. Vi har udviklet et simpelt værktøj til hjælp ved skift af plaster:

FJERN – RENGØR – FORBERED – PÅSÆT

Vores ‘Skift plaster- vejledning’ viser, hvordan der med succes kan skiftes plaster morgen og aften. Rutinerne beskrives trin for trin.

Læs mere om det herunder.

Skift af plaster

Det kræver gode rutiner, når man anvender plaster døgnet rundt. Huden er et vigtigt organ, som vi skal passe på. Huden er stærk, når den er hel, og det er vigtigt at give huden opmærksomhed for at undgå skader og irritation. Ved at følge vores anbefalinger i forhold til skift af plaster, vil plasterets klæbeevne desuden kunne udnyttes bedst muligt.

 

Pas på huden:

  • Fjern forsigtigt plasteret ved brug af Provox Adhesive Remover. Provox Adhesive Remover opløser limen, så plasteret kan fjernes på en skånsom måde. Påfør Provox Adhesive Remover ovenpå plasteret og vent et par minutter. Før derefter servietten langs kanten og ind under plasteret og træk forsigtigt plasteret af huden ved at trække det hen over sig selv. Træk ikke i en ret vinkel ud fra kroppen, da det vil øge risikoen for hudskade.
  • Brug Provox Cleaning Towel til forsigtigt at rengøre huden omkring stomaet. Provox Cleaning Towel indeholder en lille mængde alkohol, der på en skånsom måde fjerner hudfedt, limrester og lignende fra huden. Servietterne er super bløde, og det minimerer risikoen for mekanisk slid på huden. Lad huden lufttørre et par minutter.
  • Påfør evt. Provox Skin Barrier på den rene og tørre hud omkring stomaet. Lad huden tørre HELT før plasteret påsættes. Brug aldrig lotion, cremer eller salver under plasteret, da det vil forhindre en god forsegling.
  • Påsætning af plaster: Varm plasteret mellem hænderne i et par minutter for at aktivere limen. Centrer åbningen i plasteret direkte over stomaet, og massér plasteret fast på huden. Nogle plastre har en tre-delt beskyttelsesfilm på bagsiden. Fjern først den midterste beskyttelsesfilm og påsæt plasteret, og fjern derefter beskyttelsesfilmen i begge sider. Massér plasteret mod huden. Start indefra og arbejd ud mod kanterne. Vær opmærksom på at plasteret klæber fast i alle folder og tæt på stomaet. Hvis det er muligt, så vent ½-1 time med at tale. Klæbeevnen bedres, når der ikke er pres på plasteret.
  • Anvend Provox Luna om natten, hvis huden har behov for hvile eller for at forebygge irritation.
  • Provox Luna fjernes let ved at  duppe med vand ovenpå plasteret. Efter et par minutter kan plasteret tages af huden uden besvær.

Larytube og LaryButton

Plastre er ikke velegnede for alle. I nogle tilfælde kan en læge vurdere, at en Provox LaryTube eller en Provox LaryButton vil være den bedste løsning. HME’er kan sættes fast i Provox LaryTube og Provox LaryButton ligesom i et plaster.

Provox LaryTube er en fleksible tube (trakealkanyle) fremstillet af silikone. Provox LaryTube anvendes til at sætte HME’en fast foran stomaet og sikrer samtidigt, at størrelsen og formen af stomaet vedligeholdes.

Provox LaryTube sættes fast ved hjælp af Provox LaryClips eller Provox TubeHolder.

Bemærk: Provox LaryTube med ring anvendes med plaster. Provox LaryTube med ring klikkes på plads i plasteret, hvorefter HME’en sættes fast i LaryTuben.

Provox LaryButton er et alternativ til Provox LaryTube. Det er en lægelig vurdering om stomaets udformning er velegnet til at anvende Provox LaryButton. Provox LaryButton fastgøres med Provox LaryClips eller Provox TubeHolder.

Provox LaryTube og Provox LaryButton tåler ikke behandling med olie- og fedtholdige cremer. Fedtstoffet kan trænge ind i silikonen og påvirke materialet.