Søg
Plastre og tuber

Plastre og tuber gør det muligt at sætte din HME fast foran stomaen. Det er afgørende for at sikre at dine lunger er sunde og fungerer ordenligt.

Hvad skal du vælge?

Et plaster er den mest almindelige og komfortable måde at sætte en HME fast foran stomaen. Du skal blot placere plasteret på halsen ved at følge instruktionerne nøje for så at sætte HME’sn fast på den.

Det kan være, at din læge anbefaler, at du bruger en Provox LaryTube eller en LaryButton. I de tilfælde, skal du ikke bruge et plaster før du har talt med din læge omkring dette.

Forskellige plastre for forskellige situationer

Der er forskellige plastre og hvilken en du skal vælge afhænger af, hvordan din hverdag ser ud, din stoma og, hvordan din hud på halsen har det..

 

Det bedste plaster, når du er aktiv

Brug Provox StabiliBase til de aktive dage. Det er et stærkt og stabilt plaster, der holder godt styr på HME’en. Hvis du taler meget, er Provox StabiliBase også det bedste alternative. Det håndterer nemlig trykket mod plasteret godt, når du taler. Sidst men ikke mindst er det godt til når du skal tale håndfrit.

 

Det bedste plaster til mindre aktive dage

Provox FlexiDerm er et blødt og fleksibelt plaster, som også kan tilpasses dit stoma uden at klæbeevnen minimeres.

 

Det bedste plaster, hvis din hud er følsom

Provox OptiDerm klistrer mindre i forhold til de andre plastre. Samtidig er det lavet af et materiale, der er passer bedre på huden. Det er også det naturlige valg umiddelbart efter din operation eller strålebehandling – især hvis du har følsom hud, der let bliver irriteret.

Har du brug for hjælp til at finde det bedste plaster til dig?
Ring mig op
Brug Provox Luna når du skal sove

Provox Luna er både blød og smidig på huden. Derudover er ringen, hvor HME’en sidder fast mindre, som er med til at give dig en bedre nats søvn. Så er Provox Luna lavet af hydrogel, som har en afkølende og afslappende effekt på din hud. Det kan være med til at din hud føles mindre irriteret, som er en stor hjælp, når det kommer til at bruge dit plaster om dagen.

Prøv Luna gratis
Send mig en vareprøve
Få dit plaster til at sidde godt fast

Der skal ikke meget til, før huden omkring dit stoma bliver irriteret. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på, når du skifter dit plaster. Det kan også være, at du en gang i mellem kæmper med at få dit plaster til at sidde ordentlig fast. For at hjælpe både med irritationen og at få plasteret til at sidde ordentligt fast, har vi udviklet et simpelt værktøj, som hjælper dig igennem at FJERNE – RENGØRE – FORBEREDE – PÅFØRE plasteret.

Our Adhesive Change Routine Tool walks you through the daytime and the nighttime steps to successfully change your adhesive. You can read more about it here.

Changing the adhesive

Det er vigtigt at passe på huden omkring din stoma. Hvis du gør det, minimerer du risikoen for at din hud bliver irriteret og dit plaster vil sidde på i længere tid.

 

Pas på huden:

  • Inden du tager dit plaster af, skal du bruge Provox Adhesive Remover ovenpå plasteret.
  • Når plasteret er taget af, så sørg for at rengøre huden omkring stomaet med sæbe eller vand. Du kan også bruge Provox Cleaning Towel.
  • Om natten bør du bruge Provox Luna, som kan forbedre kvaliteten af din søvn.
  • Om morgenen, når du skal tage Provox Luna af, skal du bare bruge vand og sæbe. Husk at lade huden tørre.
  • Hvis du har følsom hud, så bør du bruge Provox Skin Barrier inden du sætter dit plaster på om morgenen. Husk at lade huden tørre efter du har brugt Provox Skin Barrier.
Larytube og LaryButton til folk med laryngektomi

Nogle gange vil din læge anbefale, at du bruger Provox LaryTube eller LaryButton.

Provox LaryTube bruges til at sætte din HME fast foran din stoma – ligesom plasteret. Samtidig sørger den for, at dit stoma ikke skrumper. Den kan bruges i stedet for et plaster umiddelbart efter operationen, under strålebehandling, hvor det ikke kan lade sig gøre at bruge et plaster eller når din hud er irriteret. Provox LaryTube sættes fast ved hjælp af Provox LaryClips eller Provox TubeHolder.

Provox LaryButton bruges også til at holde fast på HME’en foran stomaen. Den kan ofte sidde fast af sig selv. Andre gange skal du bruge Provox LaryClips eller Provox TubeHolder til at sætte den fast.

Størrelsen af din stoma vil afgøre, om du kan bruge en LaryButton.