Søg
Varme og fugt udvekslere (HME)

HME’er bruges til at minimere produktionen af slim og dermed behovet for at hoste. Det sker ved at HME’en sørger for at luften du trækker ned i lungerne varmes op og får fugt. Atos Medical leverer en række forskellige HME’er. På den måde kan du finde de HME’er, der passer lige præcis til dig.

“Da jeg begyndte at bruge HME’er, ændrede mit liv sig til det bedre. Jeg begyndte at se mine venner igen og jeg kunne besøge mine yndlingssteder igen.” – Walter

Hvorfor skal man bruge en varme og fugt udveksler?

Efter en total laryngektomi trækker du vejret gennem et stoma i halsen. Det betyder, at den luft du trækker ned i lungerne er koldere og mindre fugtig end før operationen. Dine lunger reagerer ved at begynde at producere mere slim og dine luftveje kan føles mere irriterede. Den øgede mængde af slim får dig til at hoste mere, som i sig selv er ubehageligt, men du skal også rengøre din HME oftere, som ikke nødvendigvis er sjovt at gøre offentlige steder.

De fleste oplever, at en HME modvirker alle de negative konsekvenser.

 

Sådan fungerer den

HME’en er placeret over din stoma. Når du trækker vejret ind, vil den være med til at luften varmes op og får mere fugt. Det gør den ved at ”fange” varmen og fugten fra den luft du puster ud, som så gives tilbage til den nye luft du trækker ind.

For at du får alle fordelene ud af at bruge en HME, skal du bruge den 24 timer i døgnet alle ugens dage. Bemærk, hvis du ikke har brugt en HME før, vil du i starten opleve, at du faktisk får mere slim end før. Det er helt normalt. I løbet af et par uger efter du er begyndt at bruge en HME, vil du som de fleste opleve, at mængden af slim er væsentligt mindre end de var vant til og hosten er minimeret.

Tale med en HME

Hvis du taler med en taleventil, skal du blot trykke på “låget” på HME’en, når du vil tale. HME’en hjælper dig til at trække vejret lettere, hvilket er vigtigt i og med du holder pauser mellem de længere sætninger.

 

Der er forskellige HME’er til forskellige situationer

Vi har designet en række forskellige HME’er, der passer til forskellige situationer og, hvad tid på dagen det er.

 

Den bedste HME for aktive folk

Det at være aktiv betyder forskellige ting for forskellige mennesker. For nogen handler det om at gå lange ture eller det kunne være de situationer, hvor du er sammen med gode venner og familie og derfor taler mere end normakt.

Provox XtraFlow HME gør det lettere at trække vejret samtidig med at den stadig holder luften du trækker ind i lungerne fugtig. Den er rigtig god til at holde mængden af slim og dermed minimere, hvor meget du hoster. Den er også let at bruge med en taleventil. Bare tryk på låget og snak.

 

Den bedste HME, når du slapper af

Du er ikke altid aktiv, og der er perioder i løbet af en dag, hvor du er slapper af. Det kan være om morgenen, når læser dagens avis eller senere, når du slapper af eller sider stile.

I de situationer anbefaler vi Provox XtraMoist HME. Den sørger for at luften du indånder er ekstra fugtig samtidig med, at den er behaglig at trække vejret igennem. Ligesom Provox XtraFlow HME, sørger den for at slimen holdes nede og dermed også, hvor meget du hoster. Den er let at bruge sammen med taleventil.

(Button) Send gratis vareprøver

 

 

Vil du gerne prøve Provox XtraFlow HME eller Provox XtraMoist HME?
Send vareprøver

Den bedste HME til at beskytte dig

Provox Micron er designet til at beskytte dig, når du er på farten. Det kunne for eksempel være i supermarkedet, hvor der er mange mennesker og potentielt mange bakterier eller under pollensæsonen om sommeren.

 

Tal håndfrit med en HME

Hvis du bruger en taleventil kan du bruge Provox FreeHands FlexiVoice til at tale håndfrit (link to product). Den kombinerer en specielt designet ventil med en HME, som derved giver dig friheden til at tale med begge hænder frie.

Når du bruger en Provox FreeHands FlexiVoice, kan du stadig vælge mellem vores ‘flow’ HME og ‘Moist HME’en.

 

Den nye løsning til om natten

Du bør aldrig undervurdere værdien af en god nats søvn. Derfor bør du sætte en Provox Luna på inden du går i seng. Den sørger for at luften du indånder er fugtig, så dine lunger får gode betingelser for at blive klar til en lang og god næste dag. Den er let at trække vejret igennem og så er den designet for at minimere det ubehag du muligvis oplever i dag fra den løsning du bruger.

“Jeg elsker Provox Luna. Jeg sover meget bedre, den er mere komfortabel og jeg har meget mindre slim.”

“Da jeg så I tilbød Provox Luna forventede jeg, at det ville være et godt produkt. Jeg havde bare ikke forventet, at det ville være så godt!”

 

Provox Luna har en lille ring, hvor HME’en sidder fast, som gør din søvn endnu mere komfortabel. Den er også lavet af en speciel ‘hydrogel’,som har en kølende effekt på din hud. Du vil muligvis opleve at din hud føles mindre irriteret – især når du vågner og når du skal sætte dit dags plaster på.

Få en vareprøve på Provox Luna
Send mig vareprøver