Søg
Tympanostomi

Ørebetændelser er meget almindeligt, især hos børn. Oftest går ørebetændelse over af sig selv eller behandles effektivt med antibiotika. Nogle gange bliver ørebetændelse og/eller væske i mellemøret kronisk.

Når betændelse og/eller væske i mellemøret bliver kronisk, kan det påvirke hørelsen, give adfærdsmæssige problemer eller dårlig tale- og sprogudvikling. I disse tilfælde kan øre-næse-hals lægen anbefale behandling med dræn.

Drænet er en meget lille slange, som anbringes i trommehinden for at forbinde hulrummet i mellemøret med den eksterne øregang. Dette lader luft passere ind i mellemøret til ventilation og/eller drænage af væske fra mellemøret til den eksterne øregang.

De mest almindelige indikationer for anlæggelse af et øredræn er gentagne mellemørebetændelser (akut otitis media) eller kronisk tilstedeværelse af væske i mellemøret (OME=otitis media med effusion). Andre mindre almindelige indikationer er dysfunktion i det eustachiske rør, misdannelse af trommehinden eller komplikation til mellemørebetændelse, som f.eks. mastoiditis.

Vil du vide mere om Tympovent?