Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Tympanostomi

Ørebetændelser er meget almindeligt, især hos børn. Oftest går ørebetændelse over af sig selv eller behandles effektivt med antibiotika. Nogle gange bliver ørebetændelse og/eller væske i mellemøret kronisk.

Når betændelse og/eller væske i mellemøret bliver kronisk, kan det påvirke hørelsen, give adfærdsmæssige problemer eller dårlig tale- og sprogudvikling. I disse tilfælde kan øre-næse-hals lægen anbefale behandling med dræn.

Drænet er en meget lille slange, som anbringes i trommehinden for at forbinde hulrummet i mellemøret med den eksterne øregang. Dette lader luft passere ind i mellemøret til ventilation og/eller drænage af væske fra mellemøret til den eksterne øregang.

De mest almindelige indikationer for anlæggelse af et øredræn er gentagne mellemørebetændelser (akut otitis media) eller kronisk tilstedeværelse af væske i mellemøret (OME=otitis media med effusion). Andre mindre almindelige indikationer er dysfunktion i det eustachiske rør, misdannelse af trommehinden eller komplikation til mellemørebetændelse, som f.eks. mastoiditis.

Vil du vide mere om Tympovent?