Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
America
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Stemmeproteser

At tale med stemmeprotese giver dig den mest naturlige stemme, der som oftest er let at forstå. Lær mere om hvad en stemmeprotese er, og hvad du skal overveje, når du får din egen stemmeprotese.

Sådan fungerer en stemmeprotese

En stemmeprotese er en anordning, der oftest er lavet af silikone. Den placeres i en passage mellem spiserøret og luftrøret – typisk i forbindelse med selve operationen.

Stemmeprotesen har to flanger, der sørger for at den bliver siddende, hvor den skal – den ene på spiserørssiden og den anden på luftrørssiden. Mellem disse flanger er der en cylinder, der indeholder en énvejsventil.

Ventilen åbner, når du presser luft igennen og taler. Ventilen er lukket, når du trækker vejret og spiser, så der ikke kan komme spyt eller rester fra det du spiser og drikker fra spiserøret over i luftrøret.

Når du lukker for dit stoma, når du skal tale (fingerokklusion), vil udåndingsluften finde vej gennem stemmeprotesen og ind i spiserøret. Når luften passerer gennem spiserøret, vil vævet vibrere og skabe lyd.

Forskellige Provox stemmeproteser

Inden for Provox serien findes der en bred vifte af stemmeproteser og tilbehørsprodukter. Det giver dig adgang til  den bedst mulige stemme, hvor du skal bruge så lidt energi som muligt.

 

Provox Vega

Provox Vega vil højst sandsynligt være din første stemmeprotese efter operationen (link to Provox Vega). Kliniske studier viser, at Provox Vega giver den bedste stemmekvalitet. Samtidig sikrer den, at du skal bruge så lidt energi som muligt, når du skal tale og den et let at vedligeholde.

Mange foretrækker Provox Vega fremfor alternative stemmeproteser.

Der er en lang række alternative stemmeproteser og tilbehørsprodukter. Gå dem alle sammen igennem her.