Søg
close

Velkommen til Atos Medical

Vælg dit land

Danmark
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekræft dit valg
  • Dit land:Danmark

Stemmeproteser

At tale med ventilstemme (stemmeprotese) giver den mest naturlige stemme efter total laryngektomi. Det er relativt let at lære at tale med ventilstemme, og det giver den mest tydelige stemme sammenlignet med andre metoder. Lær mere om stemmeproteser nedenfor.

Sådan fungerer en stemmeprotese

 

En stemmeprotese er en lille silikone-ventil, der kan kanalisere luft fra luftrøret over til spiserøret.
Ved en kirurgisk procedure laves der en kanal (punktur) i vævet mellem luftrør og spiserør, og stemmeprotesen placeres heri. Det foregår i fuld bedøvelse. Typisk i forbindelse med selve operationen, hvor struben fjernes, eller som et mindre indgreb nogle måneder efter.
Stemmeprotesen er udstyret med to silikoneflanger, der er større end selve ventilen. Flangerne gør, at stemmeprotesen holdes på plads og dermed ikke falder ud af sig selv.
Ved at trykke med fingeren på HME’en, lukkes der af for udåndingsluften. Dermed presses udåndingsluften gennem ventilen og over i spiserøret. Luften får slimhinden i spiserøret til at vibrere, og det frembringer lyd. Ordene formes i svælg og mundhule. Metoden kaldes ventilstemme eller TE-tale (tracheoesophageal tale).
Stemmeprotesens ventil er kun åben, når der lukkes af for stomaet (når der trykkes på HME’en). Ved vejrtrækning samt indtagelse af mad og drikke er ventilen lukket. Det forhindrer mad, drikke og spyt i at komme fra spiserøret og over i luftrøret.

Forskellige Provox stemmeproteser

 

Atos Medical tilbyder et komplet sortiment af stemmeproteser og tilbehør.

 

Provox Vega

Kliniske undersøgelser har vist, at Provox Vega (stemmeprotese) har en holdbarhed, der er lige så lang eller længere, end de fleste andre stemmeproteser. Provox Vega er let at rengøre og giver den bedste stemmekvalitet – selv med lav taleindsats. Provox Vega er den stemmeprotese, der oftest anvendes.

Provox ActiValve

Provox ActiValve er designet til brugere, der oplever, at den vanlige stemmeprotese har kort levetid (mindre end 4-8 uger) forårsaget af tidlig utæthed gennem protesen. Provox ActiValve kan også anvendes til de brugere, der har problemer med undertryk i spiserøret ved vejrtrækning og synkning.

Provox Vega XtraSeal

Provox Vega XtraSeal kombinerer fordelene ved Provox Vega med en løsning til, at forhindre utætheder udenom stemmeprotesen. Provox Vega XtraSeal har en ekstra flange på spiserørssiden. Den ekstra flange er større og meget fleksibel, og den fungerer som en slags pakning. I langt de fleste tilfælde, kan Provox Vega XtraSeal afhjælpe problemer med lækage udenom den vanlige stemmeprotese.

Link til stemmeproteser og tilbehørsprodukter: Gå dem alle sammen igennem her.