Søg
Taleventiler

At tale med en taleventil giver dig den mest naturlige stemme, der er lettest at forstå. Lær mere om hvad en taleventil er samt hvad du skal overveje, når du får din egen taleventil.

Sådan fungerer en taleventil

En taleventil er en plastikanordning, der oftest er lavet af silikone. Den placeres mellem spiserøret og luftrøret typisk under operationen.

Taleventilen har to flapper, der sørger for, at den sidder, hvor den skal – den ene på spiserørssiden og den anden på luftrørssiden. Mellem disse flapper sidder der en mindre tube, som indeholder en envejsventil. Denne ventil åbner, når du taler og lukke, når du trækker vejret og spiser, så der ikke er noget, der kan komme ind i dit luftrør (for eksempel spyt eller rester fra det du spiser og drikker).

Når du lukker for din stoma, når du skal tale, vil luften du puster ud finde vej gennem taleventilen og ind i spiserøret. Når luften passerer gennem spiserøret, vil vævet vibrere og skabe lyd

Forskellige Provox taleventiler

Inden for Provox findes der en bred vifte af taleventiler samt tilbehørsprodukter, der giver dig den bedst mulige stemme samtidig med at du skal bruge så lidt energi som muligt.

 

Provox Vega

Provox Vega vil højst sandsynligt være din første taleventil efter operationen (link to Provox Vega). Kliniske studier viser, at Provox Vega giver den bedste stemmekvalitet. Samtidig sikrer den, at du skal bruge så lidt energi som muligt, når du skal tale og den kræver mindst vedligehold.

Mange foretrækker Provox Vega i forhold til alternative taleventiler.

 

Der er også en lang række alternative taleventiler og tilbehørsprodukter. Gå dem alle sammen igennem her.