Kliniske data understøtter Provox Life – Ward studiet

Nyt klinisk studie dokumenterer forbedringer i lungesundhed som resultat af brug af varme- og fugtudvekslere (HME’er) dag og nat.

Image

Studieformål

Formålet med studiet var at evaluere effekten på lungesundhed, HME komplians og brug, søvn, hudirritation, livskvalitet samt studiedeltagernes overordnede tilfredshed, ved brug af den nyeste generation af HME’er – Provox Life samt etablering af et optimalt dag/nat rutine.

Studieresultater

Formålet med det nye kliniske studie var at undersøge ændringer i lunge- og relaterede symptomer ved brug af nyeste generation af Provox Life. Studiet var et 2-faset klinisk studie med udgangspunkt i skift til sammenlignelige Provox Life HME’er og brugsmønstre. I fase 2 benyttede patienterne forskellige typer HME’er med den målsætning af opnå bedst mulig fugtevne dag og nat. Følgende resultater blev rapporteret:

  • I løbet af fase 1 gav overgangen til HME Provox Life med den højere ydeevne en signifikant forbedring af den overordnede lungesundhed.
  • I løbet af fase 2 gav overgangen til optimal brug dag og nat af HMEer med den højeste fugtevne yderligere forbedring i lungesundheden.
  • Søvnkvalitet blev kun forbedret signifikant, hvis Provox Life HME’er blev brugt gennem både dagen og natten.
  • Brug af den nyeste generation af Provox Life HME’er forbedrede komplians og fremmede brugen af et optimalt dag og nat regime.

Konklusioner

  • Overgangen fra brugen af Provox til Provox Life HME’er forbedrer lungesundheden på grund af de optimerede fugtegenskaber hos den nye generation af HME’er.
  • Bedre vejrtrækning ved den nye generation af Provox Life HME’er og mulighed for at skifte HME alt efter aktivitesniveau, forbedrer HME komplians hos etablerede HME-brugere.
  • Implementering af optimal dag & nat rutine. hvor man bruger den HME med den højeste fugtevne i den givne situation forbedrer yderligere lungesundhed og søvnkvalitet.

”Vi er meget begejstrede for de fordele, som disse data vil give gruppen af laryngektomerede patienter. Studiet bekræfter tidligere undersøgelser, der viste signifikante forbedringer i lungesundheden ved overgang til nyeste generation af HME’er - Provox Life. Dette studie understreger vigtigheden af at optimere fugtevnen og vejrtrækningen i løbet af dag og nat ved brug af forskellige HMEer, som er afstemt efter den enkeltes aktivitetsniveau. Dette gør det muligt for flere at anvende en HME 24/7.”

Tidsskrift

Artiklen “Post‐laryngectomy pulmonary and related symptom changes following adoption of an optimal day‐and‐night heat and moisture exchanger (HME) regimen", er publiceret i Head & Neck-tidsskriftet.

Head & Neck Journal er en international multidisciplinær udgivelse af originale bidrag om diagnosticering og behandling af sygdomme i hoved og nakke.

Jeg vil gerne have en kopi af publikationen

OPEN ACCESS LINK

Kontakt os, hvis du ønsker en kopi af publikationen.

Klinisk opsummering

Download en klinisk opsummering af studiens vigtigste resultater

Provox Life er en ny og forbedret serie af produkter - designet til at bedre imødekomme udfordringerne med overskydende slim og hoste efter at have gennemgået en laryngektomi.

Læs mere om Provox Life produkter  

Reference:

Ward, EC, Hancock, K, Boxall, J, et al. Post-laryngectomy pulmonary and related symptom changes following adoption of an optimal day-and-night heat and moisture exchanger (HME) regimen. Head & Neck. 2023; 1- 13.Shape

Del

Gem til mit indhold